Většina lidí má v podvědomí, že je banán vlastně nevhodné ovoce na cokoli. Že obsahuje spoustu nezdravého cukru a látek pro tělo nevhodných. Někteří nezkušení výživoví poradci i radí, aby se člověk, který se chce stravovat zdravě, banánům úplně vyhnul! Pryč ale s těmito mýty! Banán patří mezi jedno z nejzdravějších ovocí a to z následujích důvodů:
1. Obsahuje pouze přírodní cukry: Cukrózu, Fruktózu a glukózu, a proto dává okamžitou dávku energie, proto také většina světových sportovců si banán dopřeje před nebo i při svém sportovním výkonu.
2. Obsahuje protein Tryptophan, který se přeměňuje v těle na serotonin. Ten vyvolává pocit relaxace a zlepšuje náladu.
3. Obsahuje železo, které dokáže stimulovat hemoglobin a pomáhá při anémii.
4. Dokáže stimulovat mozek a lidi si pak přijdou mnohem soustředěnější.
5. Obsahuje vlákninu, která pomáhá při činnosti trávicího ústrojí.
6. Společně s mlékem a medem se řadí mezi nejlepší léky na kocovinu. Nejenže vrátí do normálu hladinu cukru v krvi, ale společně s mlékem tělo zavodní.
7. Obsahuje vitamín B6, který má vliv nejen při menstruační náladě. Redukuje totiž hladinu glukózy v krvi a pomáhá zlepšit náladu. Vitamín B tiší i nervový systém, takže zároveň uklidňuje.
8. Konzumace banánů pomáhá normalizovat srdeční rytmus, dodávat mozku kyslík a redukovat tělesnou hladinu vody, protože obsahuje draslík, který je pro tyto tělesné cykly důležitý.
9. Abychom omezili konzumování jídla, když jsme vystavení nějakému tlaku, musíme redukovat cukr v těle. Kousek banánu s obsahem uhlohydrantů požitý každé dvě hodiny pomáhá udržovat tuto hladinu.
Banán je pravdu zázrak přírody a je nejen lékem na mnoho nemocí, ale i jako prevence. Zároveň tedy slouží i pro uklidnění při stresu, dodává enegii a pomáhá při hubnutí. Banán je v tomto chmurném a sychravém počasí, které se neustále mění, nejlepší společník!
Ovocná kytice Frutiko Ovocná bomba obsahuje nejen banány, ale i pomeranče, jablíčka, jahody či ananas. Všechno ovoce je čerstvé a chutné. Dokonce jsou banány a některé jahody ozdobené belgickou čokoládou.